Tid til undervognsbehandling?

Bil der er rustet væk

Med vintersæsonen hængende over os, er det oplagt at tænke over, hvornår man sidst har givet bilen en undervognsbehandling. Hvis det er flere år siden, betyder det med garanti at din bil trænger. Ved du ikke meget om undervognsbehandling, og kunne du godt dig at få lidt basisviden, så læs med her:

Hvad er en undervognsbehandling?

En undervognsbehandling er med til at forlænge bilens levetid, ved at beskytte den mod rust. I Danmark bliver bilen, nærmest uanset sæson, udsat for masser af fugt, som giver rusten optimale arbejdsbetingelser. Så for at stoppe rusten, giver man bilen undervognsbehandling.

Hvornår er det bedst at få foretaget en undervognsbehandling?

Der er ikke noget tidspunkt på året, hvor det er bedst at undervognsbehandle bilen. Det er til gengæld vigtigt, at der ikke går for lang tid mellem at bilen bliver undervognsbehandlet. De fleste kommer i tanke om at bilen trænger, når vinteren nærmer sig, hvilket betyder at behandlingscentrene har mere travlt i efteråret og om vinteren. Det medfører at det typisk er dyrere, at få foretaget en undervognsbehandling i disse måneder. Så økonomisk set er det bedst, at få undervognsbehandlet bilen i foråret eller i løbet af sommermånederne, hvor der er mindre travlt i behandlingscentrene.

Hvor ofte skal man få foretaget en undervognsbehandling?

Det er meget forskelligt fra sted til sted og fra person til person, hvad de anbefaler. Det afhænger selvfølgelig også af selve bilen. Mange siger at det er nødvendigt med en undervognsbehandling hvert andet år. Men eksempelvis Fyns Undervognscenter giver 18 års garanti på nye biler, hvis de bliver behandlet hvert tredje år. Har man en brugt bil, kan man få 18 års garanti, hvis Fyns Undervognscenter godkender bilen efter et tjek.

Skal jeg undervognsbehandle bilen, hvis jeg har tænkt mig at sælge den, inden den bliver gammel?

Som udgangspunkt er det altid anbefalelsesværdigt at undervognsbehandle bilen, også selv om du har tænkt dig, at sælge bilen inden den bliver gammel. Undervognsbehandlede biler, er ganske enkelt flere penge værd, end biler der ikke er undervognsbehandlede. Køber du en ny bil og har du kun tænkt dig, at beholde den i få år, kan det diskuteres om det økonomisk set kan betale sig at undervognsbehandle den. Du vil ikke selv få glæde af undervognsbehandlingen, og det er ikke sikkert, at du får den tilsvarende mængde penge igen i merpris ved salg, fordi det ikke er alle, der tænker over om en forholdsvis ny bil er blevet undervognsbehandlet.

Hvis bilen trænger til en undervognsbehandling inden for nær fremtid, så husk at det kan være værd at vente et par måneder, til højsæsonen er overstået.