Det skal du vide, før du laver et Newyorker badeværelse

Skab et Ney Yorker badeværelse med microcement gulv
I de seneste år er det blevet fortsat mere og mere populært at efterligne og indkapsle den urbane stemning kendt fra verdens storbyer i boligindretningen. Det skyldes, at man med hjælp fra produkter som beton, epoxy og microcement nu kan skabe rå, upolerede og særprægede overflader på både vægge, gulve og møbler.

Trænger dit badeværelse til en overhaling, må jeg på det kraftigste advare i mod denne artikel, da du let kan gå hen og blive stærkt inspireret til et nyt gør-det-selv projekt. Men bare rolig, jeg vil vise dig en løsning, som også er sund for pengepungen.

Det er ikke kun vaskemaskiner og mobiltelefoner, du kan få gode tilbud på til Black Friday. Nogle håndværkerforretninger har også Black Friday tilbud. Du skal derfor holde øje, da du kan finde gode tilbud til din instandsættelse af dit badeværelse.

Skab et badeværelse med særpræg

Forestil dig et klassisk Newyorker badeværelse. Store klinker, spartansk indretning og et kæmpemæssigt brusehoved, der lader vandet løbe ned i en perfekt placeret, aflang rist. Undersøger du markedet, vil du hurtigt opleve, at det kan være en ekstrem dyr fornøjelse at få renoveret sit badeværelse efter denne skabelon. Der findes heldigvis et billigere alternativ, og så kan du til og med klare det hele selv.

I dag finder du nemlig fleksible betontyper som Conteco, der blot skal spartles og rulles på for at skabe et råt, urbant udtryk. Materialet, som næsten kan kaldes selvnivellerende, er så let at arbejde med, at det hverken kræver tidligere erfaring med mure- eller malerarbejde.

Selv om betonen er let at anlægge og utrolig fleksibelt, er det bestemt ikke mindre slidstærkt eller resistent sammenlignet med andre produkter på markedet. Også er det naturligvis også vådrumssikret.

Med fleksibel beton får du et særpræget look, som du ikke finder andre steder. Til gengæld må du leve med, at dit badeværelse ikke har klinker.

Skal jeg vælge beton eller microcement?

Ved første øjekast kan fleksibel beton og microcement virke fuldstændig identiske. Når man kommer et spadestik dybere i materien, er der dog store og fundamentale forskelle, som kan have stor betydning for successen af dit projekt.

Microcement kræver sammenlignet med fleksibel beton en autorisation og særlige godkendelser for at kunne bruge, og det er derfor ikke velegnet til gør-det-selv. Med andre ord har du brug for håndværkere, hvis du vil bruge microcement.

Hvis du kan leve med at skulle have håndværkerne rendende, skal du dog huske på at være opmærksom efter microcementen er lagt. Det skyldes, at din nye microcementoverflade ikke er UV-resistent, og den må derfor ikke udsættes for sollys.