Porches historie

 

porche

 

Enhver bilentusiast kender både til en 911, Cayenne og Panamera og ved, at det er modeller fra det tyske sportsvognsmærke, Porsche. Men hvor mange kender egentlig til den oprindelige historie omkring Porsches start, deres logo og de forskellige modeller? Vi giver nedenfor et kort overblik over Porsches historie.

Ferdinand Porsche

Ferdinand Porsche, også kendt som Ferry, er grundlæggeren af Porsche og han er samtidig manden, der lægger navn til sportsvognsmærket. Ferdinands far, Anton Porsche, insisterede på, at han blev blikkenslager ligesom ham selv. Så hvis ikke det var grundet hans store passion for motorsport og biler, havde Porsche nok ikke eksisteret den dag i dag.

Det er ikke kun Porsche, Ferdinand har været inde over. Han kan nemlig også tage æren for at have været med til at bygge Volkswagen Beetle, bedre kendt som boblen. Ud fra boblen byggede han den første Porsche, Porsche 356, som kom på markedet tilbage i 1948.  356’eren har mange af de samme karaktertræk som boblen.

Porsches logo

Der er mange symboler omkring Porsches logo, som har eksisteret siden 1952. Det er nok også derfor det er et af de mest ikoniske billogoer i historien. Logoet repræsenterer blandt andet den tyske by Stuttgart, som er byen hvor Porsche blev grundlagt. Hesten er dog det mest vigtige element i logoet, som repræsenterer fart og kraft.

911

Den moderne klassiske bil, Porsche 911, blev lanceret tilbage i 1963. Den havde oprindelig navnet Porsche 901, men det blev dog hurtigt ændret til 911, da Peugeot greb ind for at beskytte deres eget modelnavn.

Det siges, at det er svært at finde en konkurrent til denne model, blandt andet fordi dens høje præstationsevner ikke er til at sammenligne. Inden for Porsche 911 verdenen, findes der flere forskellige versioner. Der er blandt andet tale om 911 Turbo, 911 Targa og 911 Carrera.

Cayenne

Her finder man den første model fra Porsche med V8-motor og er i dag tilgængelig med fire forskellige motorer. Designet skriger ikke Porsche alene, da den er udviklet i samarbejde med moderselskabet Volkswagen. Den turboladede udgave kan prale af at have en ekstrem høj ydelse i forhold til så mange andre SUV-udgaver og skiller sig derved ud.

Porsche Cayenne fik et facelift i 2014.

Panamera

Her finder du en luksuriøs firedørs sedan som samtidig tilbyder et mere luksuriøst interiør med moderne bekvemmelighed og dyr læderpolstring. Panameraen blev vist for første gang i 2009. Og i 2011 blev hybrid- og dieselversionerne lanceret.

Porsche Panamera fik i 2013 et facelift.

Se tilbud på leasing af Porsche.