Vinteren er på vej, og jeg vil væk

Så sker det igen. Vinteren er på vej, og kulden er her allerede. Vi går og ryster og fryser, og flere af kollegaerne har allerede ligget syge. Der er kun én kur mod vinteren: at tage sydpå!

Jeg får den samme trang hvert år på denne tid - at tage langt, langt væk, så langt væk, at kulden under ingen omstændigheder kan nå mig. Desværre er det ret begrænset, hvor stor kapital jeg har til dette, og min plan bliver derfor sjældent til noget. Jeg kan dog stadig godt lide at læse om rejser, og jeg elsker at studere Kiplings hjemmeside.

Eventyrlige Galapagos

En rejse jeg især godt kunne tænke mig at komme ud på, er Kiplings Eventyrlige Galapagos. Turen varer 13 dage, og man starter i en indianerby, og fortsætter 1000 km ud til Galapagosøerne. Her venter et pragtfuldt 5 dages krydstogt, hvor man er på første parket til det smukke stillehav. Man vil opleve øerne Genovesa Island, Bartolome Island, Sullivan Bay og Santa Cruz Island, så der er fart over feltet hele tiden. Selve sejleriet foregår om natten, så man om dagen kan gå på opdagelse i land - totalt fantastisk!

Fisk -

Man bor godt nok i nogle små værelser med et fælles opholdsrum, men man tager jo heller ikke til Galapagos for at opleve luksus.

Man kan komme helt tæt på dyrene, og oplever for eksempel hvordan skildpadderne vandrer på stranden, og flamingoerne står i vandkanten. Man kommer til at opleve ting, som man på ingen måde kan opleve herhjemme, og sikkert heller ikke andre steder.

Ret usandsynlige udsigter

Jeg ved godt, at det er ret usandsynligt, at jeg kommer ud på denne tur. Den koster nemlig 25.000-26.000 kroner per person, og det er uden eventuelle gebyrer og afgifter. Så hvis jeg alligevel tog afsted sammen med min kæreste, ville det koster os over 50.000 kroner - ikke just noget, en fattig studerende kan bruge penge på. Det står dog helt klart på listen over ting jeg vil gøre, men det tager nok lige et par år, før jeg har sparet nok sammen til sådan en luksustur.

Sommerfugl - Sommerfugl med hjertemønster

Men tænk nu engang, at bo på en båd og se alskens eksotiske dyr og fugle hver dag, bare man kigger ud over rælingen.