Sommerfest for enhver gæst

Hold årets bedste sommerfest med grillmad og kølige drinks

Sommeren er over os. Heldigvis for mange betyder det en hel masse sommerfester. Er det blevet din tur i år til at invitere venner og familie til fest i haven, mens solens stråler skinner ned over jer? Så er der desværre en masse forberedelse der skal til, inden festlighederne kan begynde.

Når vejrguderne bestemmer

Sommervejret har heldigvis været med os i en god lang periode, men det kan jo vende. Desværre kan man ikke sikre sig perfekt vejr til sin sommerfest. Derfor er det altid en god ide at have en plan B, hvis man holder festen udendørs. Hvis din have rummer plads til en solid fest, kan det være en god ide at låne eller leje et telt eller et overdæk til terrassen.

Hvis vejrguderne så skulle bestemme sig for at tisse ned på os netop den dag hvor festen afholdes, så er både du, gæsterne og dine store højtalere i sikkerhed for et regnskyl eller to. Hvis vejret er med dig, så er det bare at hoppe i en let skjorte eller en fin sommerkjole og nyde den danske sommer.

Hvem skal med?

Når du først har besluttet at holde en sommerfest, måske i haven, måske indendørs, så skal gæstelisten skrives. Allerede her lægger du retningslinjerne for, hvilket type fest du har i tankerne. Er det en hyggelig fest for familien?

En hyggelig grillfest for de nærmeste venner? Eller har du nerver til at kaste dig ud i at inviterer hele kontaktbogen, til en aften de sent glemmer? Uanset hvad så skal du overveje hvor mange, hvem og hvor festen skal holdes.

Det kan være en lang proces at finde ud af hvem der skal inviteres. Især over sommeren hvor mange er på ferie, skal du nok regne med et par afbud. Derfor kan man måske godt invitere lidt flere mennesker, end hvad der egentlig er plads til.

Food for thought

Når invitationen er sendt afsted i god tid, og hele bundet har svaret "ja tak" til et skønt arrangement, skal du bestemme dig for hvordan festen skal forløses. En overvejelse er, om der skal serveres mad til din fest. Nogle med tunge lommer kan overveje at invitere til den helt store grillfest med store bøffer over ilden.

At invitere til mad kræver både ekstra penge, ekstra tid og en helt masse ekstra tilbehør. Og her snakker vi ikke kun om tilbehør til bøfferne - der skal nemlig også tallerkener, bestik, fade, skåle og meget mere til. Derfor kan det godt være en go ide at vente med at tænde op i grillen til at der kommer et mindre selskab på besøg.

Hvis overskuddet er der, kan man jo nemt bestille en kok/catering til at komme med mad, eller lave det på grillen, så man selv som vært, har mulighed for at fokusere på gæsterne. Hvis ikke det er et grillparty man har lyst til at bevæge sig ud i, så skal der bare købes chips og snacks i lange baner, og så er den hjemme.

Drinks, drinks og atter drinks

En god icebreaker er en hel masse is for at holde både øl, vand og drinks kolde hele aftenen. Og is er heldigvis nemt at få fat på. Hos istilfest.dk kan du nemlig bestille is i lange baner. Så er det problem hurtigt løst!

Nu når isen er på plads, mangler du stadig den vigtigste ingrediens til en god sommerfest, - drikkevarer i lange baner. Foruden kolde øl så er det altid en god ide at servere nogle super lækre sommerdrinks. Det er sjældent noget, der kan få en god sommerfest i gang som at høre god musik med en skøn drink i hånden.

Hvis du ikke er den helt store bartender selv, så kan du heldigvis også løse dette problem hurtigt og smertefrit. Du kan nemlig bestille en god barløsning som med sikkerhed vil være et hit. Så slipper du selv for at stresse rundt, mens du forsøger at bikse en god drink sammen. Med bartendere der selv har det hele med, og som kan mikse de sprødeste sommerdrinks sammen, så er festen sikret succes.