Skal man forebygge skimmelsvamp?

Skimmelsvamp på væggene, hvilket bør forebygges

Kender du den der talemåde med "Hvad kom først? Hønen eller ægget?". Der er mange situationer i livet, hvor det svært at vurdere hvad der er mest praktisk. Skal man forebygge problemer eller skal man tage dem som de kommer? Nu står jeg overfor for et dilemma, for der er en del fugt i min lejlighed, men skal jeg begynde at fugtisolere, så jeg er sikker på ikke at få problemer, eller skal jeg bare afvente og så gå ind på fjern-fugt.dk (det er der faktisk en side der hedder!), hvis problemet opstår?

Kan det betale sig at forebygge?

Som med så mange andre ting her i livet, så er jeg splittet. Den sunde fornuft siger at jeg skal forebygge, men samtidig er der en del af mig, som er træt af altid at skulle tænke over hvad der kan gå galt, i stedet for at tage tingene, som de kommer, hvis det går galt. Det kan godt være at det er dyrere og mere besværligt eksempelvis at fjerne fugt, end det er at forebygge, men man ved jo ikke med sikkerhed, om der begynder at komme skimmelsvamp og alt det der. Jeg skal jo heller ikke bo i lejligheden for evigt, så hvis jeg kan nå at komme af med den, inden der er nogle synlige indikationer på fugtproblemer, så sparer jeg både penge og besvær. Det er selvfølgelig ikke så pænt over den næste, der flytter ind, men så kan jeg da lægge en seddel og anbefale at vedkommende tager hånd om problemet inden de flytter ind, det er trods alt nemmest for alle parter, sådan helt objektivt set.

Det jeg gerne vil frem til er, at det måske kun 1/3 af de ting vi går og forebygger, som udvikler sig til reelle problemer, så kan det betale sig at blive ved med at bruge tid på forebyggelse?

Jeg forebygger igen...

Den sunde fornuft siger at man skal forebygge, så det ender det nok med jeg gør. Det er jo heller ikke sundt at leve i en bolig, som er fyldt med skimmelsvamp. Samtidig er jeg af den overbevisning at det bliver vildt svært at sælge lejligheden, hvis først der er store pletter med skimmelsvamp på væggene. Gud ved hvor mange af vennerne, der gider at bruge deres weekend på at hjælpe med at forebygge skimmelsvamp, det må blive dyrt i bajere!

Jeg er overbevist om at jeg ikke kan være den eneste, som overvejer om det vitterligt altid kan betale sig at forebygge problemerne i stedet for at tage dem, som de kommer hen af vejen...