Skal du også have New Yorker-gulv?

Undergulv - New Yorker

New Yorker-gulvet har de seneste år fundet vej til mange minimalistiske og rå indrettede privathjem, hvor det er med til at fuldende looket. Men hvad er et New Yorker helt præcist og hvordan laves det? Læs med her og find ud af det!

Hvad er et New Yorker-gulv?

Et New Yorker er i virkeligheden bare et undergulv, som der er blevet overfladebehandlet, således at det er mere slidstærkt. Normalt lægges der et normalt gulv ovenpå undergulvet, hvis vigtigste opgave normalt blot er, at sørge for at holdbarhed. Et undergulv laves af stærke materialer, således at det kan tåle høj belastning i forhold til vægt.

New Yorker-gulvet har dog i mange år været brugt i erhvervslivet, hvor dets store slidstyrke er en stor fordel. Det ses således meget ofte i særligt butikker og restauranter. Blandt dets fordele er at det er vandafvisende, hvilket betyder at det er nemt at tørre op, hvis man spilder. Dette er også en af grundene til at det er blevet meget populært at anvende i private hjem, særligt i køkkener og spisestuer, hvor det rå look også passer bedst.

Hvordan laver man et New Yorker-gulv?

Et New Yorker-gulv laves ved at lægge et undergulv med et cementbaseret afretning, som derefter gives en særlig coating, som giver det ønskede look. Det betyder også at det ikke er alle håndværkere, der er gode til at lave et New Yorker-gulv, da det adskiller sig fra almindelige gulve, og derfor kræver specialviden, og gerne god erfaring at lave.

Skal man have lavet det i private hjem, skal man derfor passe på med at vælge en hvilken som helst gulvlægger. For at få det bedste resultat kan det godt betale sig at finde en specialist, som ved hvordan det skal gøres.

New Yorker-gulve på større byggerier

På nye, større erhvervsbyggerier, hvor man ønsker at der skal være New Yorker-gulve, kan man kontakte Uniplan Danmark, som er specialist i at lave undergulve på større byggerier. De har stor erfaring med at lave New Yorker-gulve i forbindelse med opføring af lejlighedskomplekser, og kan derfor med deres viden, bidrage til et let og succesfyldt forløb, som forløber uden gnidninger.

Et sidste godt råd, hvis du overvejer at få lavet et New Yorker-gulv i privaten er, at du lige skal tænke over, hvordan det passer sammen med din øvrige indretning. Et New Yorker-gulv er super fedt, hvis man kan finde ud af at tilpasse interiøret med det, men det kan også hurtigt blive malplaceret, hvis det ikke passer med den stil, som ens øvrige møbler har.