Sådan vælger du den rette a-kasse

Lær hvordan du vælger den rette a-kasse

Der er mange ting at tage med i overvejelsen når du skal vælge den rette a-kasse. Først og fremmest skal du gøre op med dig selv hvor meget du har brug for en a-kasse. Her er det vigtigt at huske på at der er stor forskel på en a-kasse og en fagforening. Det kan nogle gange være svært at skille de to ting ad, fordi mange organisationer både er a-kasser og fagforeninger.

Forskellen på en a-kasse og en fagforening

Helt overordnet set er a-kassens eneste opgave at varetage dagpengesystemet for den danske stat. Det er a-kassen der sørger for at du overholder kravene som ledig dagpengemodtager. Samtidigt er det a-kassen der, i samarbejde med jobcentret, skal forsøge at få dig tilbage på det arbejdsmarkedet.

Fagforeningen kan også rådgive og vejlede dig hvis du bliver ledig, men de har som sådan ikke noget med selve dagpengeudbetalingen at gøre. Fagforeningen kan dog ligeledes bruges når du er i beskæftigelse. De kan assistere med en lang række forhold som eksempelvis ansættelseskontrakter, problemer med løn, arbejdsforhold og så videre. Her kan det være en rigtig god idé at overveje en fagforeninger der kender til din branche. Det samme gør sig ikke gældende i helt samme udstrækning når du skal vælge din a-kasse.

Alle a-kasser følger samme regler og love

Der er slet ikke ligeså stor forskel på a-kasserne som der er på fagforeningerne, fordi de alle skal overholde præcis de samme regler og takster. Det er den danske stat der fastsætter lovene som a-kasserne skal overholde. Det vil sige at du får lige meget udbetalt i dagpenge uanset hvilken a-kasse du er medlem af, og der er ingen forskel på at optjening dagpengeret og så videre.

Der kan dog være stor forskel på den service a-kassen yder. Det kan blandt andet vurderes hvis man anvender en side som Trustpilot. Her kan man se hvor tilfredse kunderne er med de forskellige a-kasser, og der er masser af konkrete eksempler på hvordan folk er blevet behandlet. Der er god chance for du kan finde nogle eksempler som passer til din beskæftigelsessituation.

Spar 2000 kroner om året

Prisen kan sagtens være en afgørende faktor når du skal vælge din a-kasse. Som sagt er det de samme ydelser du får hos alle a-kasse, så hvis du ikke har brug for det store serviceniveau, kan du med fordel vælge den billigste a-kasse. Forskellen på den dyreste og billigste a-kasse i Danmark er næsten 2000 kroner årligt. Det er en markant besparelse hvis man kører et stramt budget.