Sådan får du en sundere livstil

Jordbær- frugt - sundhed

Overordnet er der tre områder, som er afgørende for ens sundhed. Disse er; hvad man indtager, hvor meget man bevæger sig, samt hvor glad man er i det daglige. Med hensyn til hvad man indtager, er der rigtig mange mennesker, som godt kan bruge lidt hjælp med dette. Eksempelvis tilbyder Graafland både rådgivning i rygestop, ernæring, samt mange andre ting. Med hensyn til motion, skal de fleste mennesker i den vestlige verden bare til at bevæge sig noget mere, og med hensyn til lykken, er den svær at give på recept. Men med de to første, når man nu også langt i forhold til sundheden.

Det man indtager:

frugtDet er vigtigt at overveje, hvad man indtager, og forsøge at tage de sunde valg i løbet af dagen. Dog er dette ofte nemmere sagt end gjort, da vi lever i en travl verden, hvor de hurtige valg nogle gange dominere over de rigtige valg.  Derfor er følgende liste måder hvorpå, man kan eliminere fristelser, og dermed tage de rigtige valg:

  • Altid have et æble eller andet frugt med i tasken. På denne måde kan man tage det sunde valg, hvis den lille sult skulle melde sig. Således kan man undgå at købe usund fastfood i en kiosk.
  • Spise 7 mandler en halv time før hvert måltid, på denne måde undgår man overspisning, da mandlerne sørger for at hjernen får besked om, at man er gået i gang med at spise, og "mætheds"-stofferne kan blive sendt afsted.
  • Generelt spise mange grøntsager og frugter
  • Drikke ½ liter mælk om dagen, på denne måde får man nemt dækket behovet for 800 mg. kalk.

Ovenstående er ikke en facitliste på sundhed, men en god start på at leve et sundere liv. Således skal man selvfølgelig stadig følge sundhedsstyrelsens ernærings råd, samt være ikke ryger, og ikke drikke mere end den anbefalede mængde alkohol.

Husk at bevæg dig!

Motion er vigtigt, kroppen er lavet til at bevæge sig, og det er derfor vigtigt at holde den ved lige. Hvis man bare sidder ned uden at bruge kroppen, vil den gå til. Det er ikke fordi, at man skal løbe et helt maraton hver dag, men lidt hist og her hjælper alt sammen. Små ting som at tage trappen, cyklen, gå en tur hjælper alt sammen. Det dumme er konstant at sidde foran computeren, i bilen eller stå stille i elevatoren, da men her havde muligheden for bevægelse uden at gribe den.

Endeligt er det også vigtigt at være glad, hvorfor man ikke skal gøre ernæring og motion til en religion. Det er vigtigt at være glad, da dette er med til at forbedre ens livskvalitet.-