Overvejer du at flytte til udlandet?

Der kan være mange årsager til at flytte til udlandet. Det kan være du forfølger nye karrieremuligheder, har fundet kærligheden i udlandet, ønsker et nyt klima eller mange andre årsager.

Job i udlandet

Mange danskere er parat til at tage job i udlandet. En undersøgelse af Capacent fra 2010, viste at 49 % af de adspurgte danskere var parat til at tage et job i udlandet, hvis det var i Europa. 37 % er stadig klar, hvis det drejer sig om arbejde uden for Europa. I 2008 lave Capacent en lignende undersøgelse, og her var svaret at 27 % var klar til at tage et job i udlandet, hvis det var inden for Europa. Det er næsten en fordobling af antallet, inden for en meget kort periode.

Er du jobsøgende kan det være en stor fordel, hvis du allerede har en form for netværk i det land du ønsker at flytte til. Det vil uden tvivl hjælpe dig med at tilpasse det nye land, samt at det formodentligt vil være en gevaldig hjælp i selve jobsøgningen. Mange af de kendte danske jobservices som Stepstone og Jobindex, kan hjælpe dig på vej mod et job i udlandet. Der kan findes mange jobopslag på internettet, som kan være aktuelle for netop dine kvalifikationer.

Er jobbet allerede sikret, er første skridt på vejen allerede taget. Der er dog stadig en masse praktiske ting som skal ordnes. Flytningen kan være en stor og besværlig ting at ordne. Flytter du permanent fra landet, skal du enten skille dig af med alle dine store ejendele, eller flytte dem med dig. Vælger du at flytte dem med dig, kan det være svært at finde det rette flytte selskab. Her kan Internationalflytning.dk hjælpe dig med at finde frem til det rigtige flytteselskab, til at flytte alle dine ejendele, både store som små.

Danskere i udlandet

I 2012 lavede Danmarks Statistik en opgørelse af hvor mange danskere som bor i udlandet. Den viste at 172.000 danskere boede i udlandet i 2012. Det svarer til ca. 3.4 % af hele den danske befolkning. Det er en stigning fra 154.000, opgjort i 1990, svarende til en stigning på ca. 12 %. Så går du med overvejelser om at flytte til udlandet, er du langt fra den første som har taget skridtet.