Lav en god kop kaffe selv derhjemme

Som alle nok ved, så elsker danskere at drikke kaffe. Faktisk elsker vi det så meget, at vi ligger på fjerdepladsen over de mest kaffedrikkende nationer i verden. Dette kan i allerhøjeste grad skyldes det danske klima, især i vinterhalvåret. De mørke og kolde timer, som vinteren bringer med sig, gør os nemlig nedtrykte og trætte.

Det fleste kender besværet med at stå op om morgenen, og her hjælper kaffe nemlig ret meget. Mange kan ikke engang klare sig gennem en hel dag uden en kop kaffe. Vi drikker dermed kaffe for at få den bedste start på dagen og for at holde os vågne i de mørke vinterdage. Men for at lave en god kop kaffe, der er lige til at nyde, kræver lidt mere end som så. Her i indlægget kan du få nemme råd til bedre kaffebrygning, som du selv kan lave derhjemme.

Kaffedrikkeri er blevet en vane hos danskerne

Selvom der bliver drukket kaffe i store mængder, så kræser danskerne ikke nok om smagen af kaffen. De fleste drikker bare den kaffe, de nemt kan finde. Vi hælder simpelthen bare kaffen ned i os uden at bekymre os særlig meget om smagen.

Vi drikker alt for meget bitter og tynd kaffe derhjemme, og dette kan skyldes det faktum, at vi er nogle travle individer. Vi er med andre ord blevet en flok travle vanedyr, som ikke engang ved, hvordan en god kop kaffe skal nydes. Dette skal der gøres noget ved.  

Sådan laver du en velsmagende kop kaffe

Det er hverken særligt tidskrævende, avanceret eller dyrt at lave god kaffe derhjemme. For det første gælder det om at anskaffe sig en rigtig god kaffemølle eller kaffekværn, så du selv kan male kaffebønner derhjemme. Hjemmemalede kaffebønner smager markant bedre end færdigmalet kaffe.

Jo friskere kaffen er, jo bedre og rundere er smagen også. Maler man bønnerne lige før brygningen, når aromaerne ikke at fordampe, og dermed bliver den kaffe, som fås både velsmagende og velduftende. Du vil helt sikkert nyde sådan en kop kaffe, og du vil synes, at det er hele beværet værd.

Hvis du er typen, som ofte bare sjusser dig frem til mængden af kaffe og vand, der skal i maskine eller stempelkande, er det især her, du skal rette op på. Ved at afmåle både kaffen og vandet får du et langt bedre resultat af brygningen, og på den måde kan du altid nyde den perfekte hop kaffe. Derfor er det en god idé, at du anskaffer en køkkenvægt og altid afvejer både kaffen og vandet inden brygningen.

Hvis du derimod ikke har tid til at male kaffebønnerne selv eller afveje kaffen og vandet, er det en god idé, at du anskaffer dig en god kaffemaskine, som kan brygge en god kop kaffe til dig på næsten ingen tid. Du kan læse mere om de forskellige kaffeløsninger, der findes, på www.merrild.com.