Indretning: Sådan får du et smukt soveværelse

Indret dit soveværelse med en smuk kontinentalseng

Et soveværelse bør være et personligt tilflugtssted – et fristed, der er præget af dine yndlings-farver, som taler til dine følelser og giver dig ro. Her er de vigtigste ‘regler’ at huske på, når du skal indrette og dekorere dit soveværelse.

Vælg en rolig farve

I stedet for stærke neonfarver bør du vælge beroligende nuancer og toner. Husk på farveteorien fra folkeskolen: Blide nuancer af blå, lavendel eller grøn anses som rolige og fredfyldte. Juveltonede nuancer hjælper med at fremskønne en stemning af hygge og komfort. Dette kan være rav-brun, dyb rubinrød eller krystalblå.

Hold det simpelt

Et soveværelse skal være hyggeligt og simpelt, og helst også sofistikeret og elegant. For at gøre det nemmere at bevæge sig rundt i soveværelset, bør der være mindst en meter mellem sengen og sidevægge eller store møbler, og mindst en halv meter mellem sengen og de lavere møbler såsom borde og kommoder. Indret kun dit soveværelse med de mest nødvendige ting, som du har brug for: En seng, et natbord eller to, en kommode og en stol er typisk nødvendigt. Hvis du begynder at fylde væreset med en masse andre ting, bliver det hurtigt noget rod. Ekstra dekorationer bør holdes til et minimum. Udvælg et stykke smukt kunstværk, nogle familiebilleder, en vase med blomster og enkelte stearinlys – og helst ikke mere end det.

Vælg de rigtige møbler – i en passende størrelse

Når du er klar til at købe møbler til soveværelset, bør du starte ud med en plantegning af værelset – med metermål! Møbler bør passe til rummet, ellers virker det hurtigt overfyldt eller tomt. Vælg ikke en kæmpe kontinentalseng og en tung, klodset kommode til et lille soveværelse. Hvis loftet er højt, vil en høj sengegavl bidrage til at bringe det ned rent visuelt og gøre rummet mere harmonisk.

Vælg lange gardiner

Persienner er meget populære i Danmark, men gardiner er mere æstetiste og holder på varmen om vinteren. Et smukt beklædt vindue hjælper med at indramme vinduet og dets udsigt. Dette er også en god måde at give rummet et ekstra personligt “touch” af farver, mønstre og teksturer. Gardiner kan hjælpe med at regulere lyset, der kommer ind i rummet. Du kan f.eks. vælge lyse gardiner til at give privatliv om dagen, samtidig med at der kommer rigeligt med naturligt lys ind i soveværelset, eller black out-gardiner til at mørklægge soveværelset, når du skal sove.