Guide til en bekymringsfri bilferie

Overvejer du, som godt 300.000 andre danskere hvert år, at pakke bilen, børnene og baggagen til en tur sydpå? I så fald er det vigtigt at tjekke, om bilen er lige så klar til turen som dens passagerer.

Har du tegnet en bilforsikring?

Det er en rigtig god ide at supplere den lovpligtige ansvarsforsikring med en fornuftig kaskoforsikring, inden Hondaen rammer de tyske motorveje.

Ansvarsforsikringen dækker typisk kun i tilfælde af uheld, hvor du har voldt skade på en anden bil, da du således bliver erstatningspligtig. Den dækker altså ikke skaderne på din bil i denne situation.

En kaskoforsikring gælder i tilfælde af uheld, hvor din bil skades, eller hvis din bil på anden vis bliver skadet, uden at andre kan gøres ansvarlige. Udover kørselsskader bliver skader der er forårsaget af brand, tyveri og hærværk typisk også dækket. Kaskoforsikringen dækker i reglen ikke skader i mekaniske dele, slidskader som rust samt skader sket under behandling og bearbejdning.

Overvej også…

Har du en ældre bil, er det ikke sikkert, at udgiften til en kaskoforsikring kan retfærdiggøres grundet bilens lave værdi, men har du en nyere bil, er en kaskoforsikring en rigtig god investering.

Med til forsikringsovervejelserne hører desuden selvrisiko, glasdækning og friskade. Beløbet du selv skal betale ved eventuelle skader, selvrisikoen, er typisk et fast beløb eller 1/3 af skadesprisen, men summen afhænger naturligvis også af prisen på din forsikring. Glasdækning og friskade er valgfrie tilkøb til din kaskoforsikring, der dækker specifikke skader på din bil.

Hvorvidt du er elitebilist eller ej, har betydning for, hvor meget du skal betale for din bilforsikring. Elitebilistvurderingen baseres på anciennitet, altså hvor længe du har kørt bil, og antallet af tidligere skader.

Hvornår var bilen sidst til service?

Fordi din bil skal ud og køre mellem 3.000 og 4.000 kilometer, anbefales det at bestille tid hos den lokale mekaniker til et ferietjek, såfremt den ikke har været til serviceeftersyn længe.

Da mange andre også gerne vil have tjekket deres bil inden turen går sydpå, er det en god ide at bestille tjekket i god tid.

En almindeligt vedligeholdt bil i god stand burde dog ikke opleve problemer med en tur af denne slags, og du kan desuden med fordel selv tjekke bremsevæske, motorolie, oliefilter, dæk og om det er tid til at udskifte vinduesviskerne.