Få en have, der er let at vedligeholde

Køb billige belægningssten online.

En travl hverdag, overarbejde og et liv med børn betyder, at en have, der er let at vedligeholde, er et must for mange familier.Men hvis du tror, at dette også er lig med en kedelig, grå have med få planter, kan du godt tænke om igen.

Det kan sagtens lade sig gøre at få en smuk, farverig have, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Det kræver bare en lille smule planlægning og lidt strategisk tænkning. Herunder finder du nogle råd til at komme igang.

Udjævn glæsplænen

Lad os starte med græsplænen. Små, kringlede og asymmetriske græsplæner tager længere tid at klippe og vedligeholde. Gør livet nemmere for dig selv med en symmetrisk græsplæne, der følger lige linjer – ikke blot i kanterne.

Sørg derimod også for at plænen er vandret og fri for buler og forhøjninger. Græsplæner med brolagte kanter er lettere at klippe og det er nemt at skaffe billige belægningssten til dette formål på internettet.

Når først din græsplæne følger lige linjer, vil det være nemmere at klippe den med plæneklipperen. Men hvis du har lidt ekstra penge at investere i haven, kan du med fordel anskaffe dig en robot-plæneklipper. Disse er ideelle til at gøre havearbejdet lettere for dig.

Valg af haveplanter

Træer og buske har tendens til at kræve mindre vedligeholdelse i de fleste haver. Vælg dem, der passer til din haves jordtype, da dette kan variere rundt omkring i landet. Det kan være en god idé at spørge det lokale gartneri eller den lokale plantehandel til råds, hvis du ikke ved, hvilke planter der trives bedst i jorden i dit lokalområde. Typisk anses disse planter for at være nemme at vedligeholde: euonymus, berberis, magnolia og lavendel.

Tænk sten og store potter

Brobelagte haver med store potteplanter skaber en hyggelig stemning og er relativt nemme at vedligeholde. Sørg for at vælge dine planter strategisk. Hvis dine potter placeres i et område med meget skygge, bør du vælge planter, der trives bedst i skyggen eller med indirekte sollys.

Vælg planter med sprudlende farver, så din have ser ud af mere, selvom du har færre planter. Stenbelægningen skal fejes engang imellem, og hvis du ønsker at det skal holde sig flot som ny, bør du også forsegle det regelmæssigt hvert andet år og flytte potteplanterne engang i mellem. Hold ukrudt væk fra revner og render ved at fylde disse med polymersand.