Er din bil sikret mod det danske vejr? Find en billig bilforsikring, som sikrer din bil

Klæd din bil ordentligt på med en billig bilforsikring

Det danske vejr er lunefuldt. Vi kender det alle sammen. Det kan både regne, hagle, sne og give os lækkert solskin på én dag. Én ting er at være forberedt på vejret med sin påklædning, men er din bil også klædt på med en ordentlig og stadig billig bilforsikring.

Hvis du er husejer eller har en carport eller garage ved din lejlighed, kan du langt hen af vejen give din bil flere leveår ved at afskærme den fra vind og vejr. Men så snart du f.eks. holder på en åben parkeringsplads eller langs kantstenen er din bil udsat. Nu skal du dog ikke frygte for at skulle tømme sparegrisen og bankkontoen. En billig bilforsikring kan sagtens dække din bil ordentligt.

Dette skal du bl.a. være opmærksom, for at du kan spare mest muligt

  • Størrelsen på din selvrisiko: Størrelsen på din selvrisiko hænger sammen med størrelsen på din forsikringspræmie. Du skal derfor undersøge hvordan du bedst muligt for fordelt disse to, så du sparer penge det rigtige sted.
  • Din erfaring: Jo mere erfaring du har, jo større er din anciennitet. Denne giver dig privilegier såsom en billigere forsikringspræmie og dermed en billigere pris på din bilforsikring.
  • Din bil: Bilens model, størrelse, mærke osv. dikterer langt hen af vejen prisen på din bilforsikring. En stor og ny bil er dyrere at forsikre end en lille gammel bil. Skellet mellem stor og lille bil går ofte ved 75 hestekræfter.
  • Din bopæl: Prisen på din bilforsikring afhænger også hvor du bor. Bor du i et tætbefolket område med masser af trafik er der jo større risiko for at du eller andre skader din bil. Hvorimod hvis du bor på landet, så vil prisen som oftest være lavere.

Klæd din bil ordentligt på

I forhold til det danske vejr anbefales det, at du bl.a. overvejer en glasdækning. Nogle kaskoforsikringer hos nogle selskaber har denne dækning inkluderet, men ikke alle. Glasdækningen betaler småskader fuldt ud, men skal din bilrude derimod udskiftes helt, så skal du som bilist selv betale selvrisikoen. I det danske efterår og når stormen for alvor raser kan du jo risikere, at store grene knækker af træer og ødelægger din bilrude.

En friskadedækning dækker ofte uforudsigelige skader såsom lynnedslag. Så står din bil et udsat sted i forhold til lynnedslag, så overvej at tegne denne dækning ind i din øvrige forsikring. Mange forsikringsselskaber giver oven i købet samlerabat, hvis du samler alle dine forsikringer hos dem. Du kan på den måde slå flere fluer med et smæk. Du forsikrer din bil og sparer penge samtidig.

Holder du parkeret med den ene side mod fortovet og den anden mod vejen kan du også risikere, at en snerydder kommer for tæt på din bil. Her skal du dog overveje skadernes størrelse. Det kan nemlig ikke altid betale sig, at melde skaden/skaderne til dit selskab, da du f.eks. risikerer at være dårligere stillet i forhold til at blive elitebilist. Men med en billig bilforsikring kan du trods alt lune dig ved, at du er sikret - især når skaderne er store.