Bliv klogere på bilforsikringer

Alle danske bilister har en bilforsikring. Nogle har to og andre har flere. De fleste ved, at man skal have en bilforsikring, men rigtig mange ved ikke hvad forskellen er på bilforsikringer, hvad de dækker og hvad de kan spare ved at skifte forsikringsselskab. Læs mere her, hvis du er interesseret i at få en god og billig bilforsikring.

http://adamsaebler.dk/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Som nævnt har alle bilister i Danmark en bilforsikring. Eftersom, at alle bilister udgør en trussel og fare for andre bilister, når de selv er bag rattet, så er det nemlig blevet vedtaget ved lov for længe siden, at alle bilister skal have den lovpligtige ansvarsforsikring, uanset hvor længe de selv har kørt bil og uanset hvilken bil de ejer. Ansvarsforsikringen dækker nemlig de skader, som du som bilist kan pådrage andre bilister og deres biler. Det kan f.eks. være når du parkerer eller i et større sammenstød under en bilulykke.

Derudover har mange danskere også en kaskoforsikring, som dækker skaderne på din egen bil. Dette kan f.eks. være tyveri, brand eller andre uforudsættelige skader. Nogle kaskoforsikringer indeholder også en glasdækning, sådan så dine bilruder også er forsikret. Er der tale om en mindre skade, som ikke kræver, at ruden udskiftes, så dækker glasdækningen fuldt. Skal ruden derimod udskiftes, så skal du selv betale selvrisikoen.

Bilforsikringen kaldet førerdækning forsikrer chaufføren af den pågældende bil mod eksempelvis tandskader, varige mén og tabt arbejdsevne, som kan komme som følge af et voldsomt biluheld. Vejhjælpsforsikring er også en af de mange typer bilforsikringer, som de fleste danskere har. Denne forsikring hjælper dig tilbage på vejen igen, hvis du f.eks. skulle gå i stå.

Kombinationerne af alle de forskellige forsikringer, som er nævnt ovenfor er meget forskellige fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. F.eks. har mange selskaber glasdækningen inkluderet i kaskoforsikringen. Det er derfor vigtigt, at du tjekker op på hvert enkelt forsikringsselskab og finder ud af hvordan deres fremgangsmetode er.

På den måde undgår du at blive snydt, og du kan i sidste ende spare rigtig mange penge. Dette kan f.eks. også ske, hvis du finder ud af, at du kan opnå en stor samlerabat ved f.eks. at blive totalkunde hos et forsikringsselskab. Når du samler alle dine forsikringer og lignende aktiviteter hos et forsikringsselskab, så kan du nemlig bedre forhandle dig til en billigere bilforsikring. Du får også et bedre overblik over dine forsikringer – hvilke du har og hvilke du ikke har.