Beskyttet mod indbrud?

Skilt der fortæller tyven at han ikke er velkommen

Hvis der er noget, som mange af os frygter, så er det at der bliver begået indbrud i ens bolig. Økonomisk er de fleste af os sikret mod indbrud i form af en forsikring, så det er ikke fordi man er bange for at blive jaget ud af hus og hjem, at man frygter indbrud. Alligevel kan det være en god ide at beskytte sig mod indbrud i form af produkter, der kan gøre det sværere for tyven at bryde ind. Hos billigsikring.dk har de alle mulige forskellige produkter, der kan sikre huset.

Mange indbrud i Danmark

Antallet af røverier i Danmark er meget højere i vores nabolande, Sverige og Norge, som vi tit sammenligner os med i forskellige sammenhænge. Når man kigger på hvor mange indbrud, der er per 100.000 indbyggere i de tre lande, ligger Danmark meget højere end vores svenske og norske naboer. I år 2012 lå antallet af anmeldte indbrud i Danmark på lige knap 800 per 100.000 indbyggere, svarende til omkring 0,8.%. I Sverige og Norge var tallene henholdsvis lige over 200 og lige over 100, eller hvad der svarer til henholdsvis 0,1 og 0,2%.

Hvorfor er der så mange flere indbrud i Danmark?

Det er svært at forklare hvorfor vi oplever så mange flere indbrud sammenlignet med vores nordiske naboer, men en del af forklaringen kan være at indbrudstyve typisk arbejder i deres eget lokalområde, med en diameter på 5 kilometer. Afstandene i Sverige og Norge er noget større end her i landet, hvilket kan forklare at der er flere områder, som ikke plages af indbrudtyve i de to respektive lande end herhjemme. Men det vurderes faktisk også af eksperter at danske boliger typisk er dårligere sikret end boligerne i de to andre lande. Så vil man forhindre indbrud skal man sørge for at sikre sin bolig bedre.

Hvordan kan sikre sin bolig mod indbrud?

Der er rigtig mange små ting, som alle kan hjælpe med at holde tyven på afstand. Hvis man er fokuseret på at undgå indbrud imens man er ude og rejse, er det først og fremmest en god ide, at få naboer eller familie til at kigge efter huset og ordne nogle ting, mens man er væk. Det kan være at få boligen til at se beboelig ud. Det er små ting, som at der bliver smidt skrald i ens skraldespande, at der holder en bil i indkørslen og lignende, som kan gøre den store forskel, fordi det bliver sværere for tyvene at gennemskue om der er nogen hjemme eller ej.

Hvis ens fokus er at helårssikre boligen, så skal man først og fremmest sørge for at yderrammen er så svær at bryde igennem som muligt. Det vil sige at der skal være gode låse på alle døre, vinduer i stueplan og kælder skal være sikret ordentlig med hasper.

Tager du dine forholdsregler, er der rigtig stor mulighed for at tyvene holder sig væk fra din bolig, simpelthen fordi den gennemsnitlige bolig formentlig vil være dårligere sikret end din i det tilfælde.